Affaire met collega mondt uit in aangifte van stalking die zelfs via bankoverschriften loopt

Twee collega’s van een Bredase onderwijsinstelling hadden anderhalf jaar lang een buitenechtelijke affaire met elkaar. Na het beëindigen van de relatie zou een 56-jarige man uit Geldermalsen de vrouw uit Gilze hebben gestalkt.

Dat nam zodanige vormen aan dat de twee uiteindelijk dinsdag tegenover elkaar in de rechtbank in Breda stonden. Tegen de man werd een taakstraf geëist van 120 uur en één maand voorwaardelijk cel.

De relatie begon in de zomer van 2018 nadat de 22 jaar jongere vrouw begon te flirten. Uiteindelijk begon de vrouw te twijfelen en verbrak de relatie met Bart van R. Ze probeerden nog als vrienden verder te gaan, maar het aantal berichten dat Van R. haar bleef sturen, maakte dat ze zich daar niet meer senang bij voelde. ,,Wat zou de oplossing zijn”, mailde ze hem nog. 

,,Mijn oplossing is: hou je aan één belofte: zoek een andere baan”, mailde hij terug. Hij legde de rechtbank uit dat ze hadden afgesproken dat als het werk eronder zou lijden, zij ontslag zou nemen. ,,Zij is degene die achter mij aan ging en is bovendien jonger.’’ Ze schreef de ontslagbrief wel, maar diende die niet in. Ze stapte uiteindelijk naar de directie en kreeg het advies zijn berichten verder te negeren. Op 8 januari vorig jaar stuurde ze een stopmail: Ik wil geen contact.

Berichten via de bank

Van R. bleef echter maar berichten sturen, soms tientallen per dag. Via Teams, via WhatsApp, e-mail en sms. Maar ook stuurde de man dertien keer berichten via de bank. Hij maakte dan één euro over en in de omschrijving belandden allerlei bedreigende en beledigende berichten.

Hij erkent dat hij vaak contact heeft gezocht, maar dat was niet zonder reden 
Esther Vroegh, Advocaat verdachte

Volgens de man is er juridisch geen sprake van stalking. Ook zijn advocaat Esther Vroegh bepleitte dat. ,,Hij erkent dat hij vaak contact heeft gezocht, maar dat was niet zonder reden.’’ Eén van die redenen was ook dat de man het geestelijk moeilijk kreeg. Hij dreigde zijn werk te verliezen en ook privé waren er veel problemen. Dat leidde tot een depressieve stoornis. Vroegh bepleitte vrijspraak.

Bron: Pieter van Klinken - Brabants Dagblad

Scrollen