Ex-vliegschoolhouder Rudi Dekkers terug de cel in

Voormalig zakenman Rudi Dekkers (65) is na drie jaar op de vlucht te zijn geweest voor justitie, terug in Nederland. 

Donderdagmiddag werd hij aangehouden op Schiphol. Dekkers meldde zich om 15.00 uur bij de marechaussee op Schiphol-Plaza. 

De piloot annex zakenman moet in Nederland nog een celstraf van 3 maanden uitzitten voor cocaïnesmokkel. Hij werd wereldnieuws door de aanslagen op 11 september 2000, waarbij twee vliegtuigen de Twin Towers in New York invlogen. De terroristen bleken te zijn opgeleid in zijn vliegschool in Florida. 

Dit keer komt Dekker voorgoed terug naar Nederland. 'Ik wil na het uitzitten van mijn straf proberen met lezingen mijn brood te verdienen'. Van zakenman naar bolletjesslikker is een groot verhaal. 

Zijn advocaat Esther Vroegh bevestigt dat er over de aanhouding afspraken met het openbaar ministerie zijn gemaakt: 'Dit om te voorkomen dat hij zou worden ingerekend als een vuurwapengevaarlijke cirimineel en ruw in de boeien zou worden geslagen. Mijn cliënt neemt zijn verantwoordelijkheid en meldt zich vrijwillig. Hopelijk gaat alles ook administratief zoals we hopen en keert Rudi op elegente wijze terug in de bajes'. 

=> Klik hier om het hele artikel te lezen.

Artikel: De Telegraaf door Robert Vinkenborg

Scrollen