Vrijspraak Bossche Bende

Mag je de ontvoeringen in de regio Amsterdam/Haarlem ‘Marokkaans-gerelateerd’ noemen? Beetje wel, al zie ik geen directe lijnen met de Mocro War.

Aanvankelijk was er de – terechte – ongerustheid over het lot van de twee ontvoerden: Soufyan Essabaouni en Wendel Meijer. Gelukkig werden beiden vrijgelaten, zij het dat de laatste er gehavender vanaf kwam dan de eerste. Het zal nog wel even duren voor we precies weten wat er aan de hand is geweest en hoe de mogelijk onschuldige Soufyan in deze affaire verzeild is geraakt.

Aan het zuidelijke Marokkaanse front was er de afgelopen periode vooral veel te doen rond de Bossche Bende. 

Gisteren werden zeven Marokkanen uit de omgeving van de Brabantse hoofdstad veroordeeld voor gewapende overvallen op wietkwekerijen,  een ramkraak en deelname aan een criminele organisatie. Straffen van 87 dagen tot tien jaar. De vonnissen zijn fors lager dan de eisen: respectievelijk (totaal) 38 en 66 jaar.

Opmerkelijk: de vrijspraak voor de man die als hoofdverdachte en bendeleider werd gezien, Mourad el F.

Dat kan betekenen dat hij inderdaad onschuldig is, al zal het Openbaar Ministerie het erop houden dat er onvoldoende bewijs was. Maar je moet in elk geval een goede advocaat hebben (in dit geval Esther Vroegh) om er op deze manier uit te springen.

Scrollen