Vrijspraak na eis van vijf jaar voor wapenbezit en 169 kilogram cocaïne

Zo schuldig dat het kan lijken, zo onschuldig dat het is..

In juni hebben we met Advocatenkantoor Vroegh een mooie vrijspraak binnen weten te slepen.

Deze zaak ging over het aantreffen van cocaïne en een vuurwapen in een bedrijfspand. De verdachte zou met ditzelfde vuurwapen op camerabeelden staan. Het aantreffen van verboden goederen in een bedrijfspand hoeft niet direct te betekenen dat de werknemers in het pand wetenschap hebben over de aanwezige goederen.

Zo ook in dit geval, de verdachte was dan wel aanwezig in het pand maar in het pand stonden vele pakketten, dozen en tassen, waarvan hij niet altijd wist wat erin zat. Daarnaast werd er direct een verband getrokken met de camerabeelden waarbij de Officier van Justitie vele ideeën had over wat er afspeelde op de beelden.

Gelukkig zag de rechtbank ook dat dit enkel ideeën waren over wat er afspeelde, maar niks wettig en overtuigend bewezen kon worden. De verdachte zou op camerabeelden staan, waarbij hij het vuurwapen vast zou hebben gehad.

De verdachte gaf toe dat hij te zien was op de beelden, maar dat hij wel een wat onschuldiger idee had over wat er te zien was op de beelden. De verklaring van de verdachte was dan ook dat dit een nietpistool was en dat hij nietjes aan het zoeken was voor in het apparaat.

De rechtbank kon ook dit standpunt van de Officier van Justitie niet wettig en overtuigend bewezen verklaren. Zo zie je maar; zo schuldig dat het soms kan lijken, zo onschuldig dat het is.

= Lees hier het gehele vonnis

Copyright afbeelding: Maurício Mascaro - Pexels.com

Scrollen