Zakenman doet aangifte van bedreiging door topvechter Rico Verhoeven in Wereldmuseum

Bodybuilder en zakenman Tibor Koppers heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging door topvechter Rico Verhoeven en diens manager Karim Erja, vorige week in Wereldmuseum Amsterdam. Erja ontkent dat bedreigingen zijn geuit en spreekt van ‘niet eens een storm in een glas water’.

Tibor Koppers had enkele jaren geleden de Nederlandse tak van het voedingssuplementenbedrijf High End Nutrition Supplements (Hens). Hij had Rico Verhoeven geworven als gezicht daarvan. Uiteindelijk ging het bedrijf failliet, wat leidde tot een rechtszaak.

Uit de aangifte van Koppers blijkt dat de curator van Hens (volgens Koppers) ‘achter Verhoeven en Erja aanzit voor een grote som geld en bestuurlijke aansprakelijkheid’. Volgens zijn manager Erja is Verhoeven ‘voor tonnen gedupeerd’ door Koppers en zit de curator juist achter Koppers aan. De curator laat weten niet inhoudelijk op vragen in te kunnen gaan.

Donderdagavond 30 mei liepen Koppers en Verhoeven elkaar tegen het lijf op de ‘pre-opening’ voor genodigden van de tentoonstelling Martial Arts in het Wereldmuseum Amsterdam (voorheen het Tropenmuseum). Verhoeven was daar als eregast, onder meer omdat hij een kampioenschapsriem heeft uitgeleend voor de expositie.

Hinderlaag

Volgens Koppers is zijn ontmoeting met Verhoeven en Erja ‘in een nachtmerrie geëindigd’. Hij stelt ‘in een hinderlaag’ te zijn gelokt door Verhoeven, die hem zou hebben vastgepakt bij zijn schouder, en achter een gordijn in een soort opslagruimte tegen een muur gedrukt. Hij stelt dat Verhoeven ‘in alle staten’ tegen hem fulmineerde over ‘de hoofdpijn’ die hij en Erja door Koppers hadden, en minutenlang bedreigingen uitte ‘met veel agressie, een ijskoude blik en het schuim op zijn kaken’.

De beveiligers van het museum stonden erbij, maar grepen volgens Koppers aanvankelijk niet in. ‘Het is een understatement om te zeggen dat ik geschrokken, bang en extreem geïntimideerd was,’ valt in de aangifte te lezen. Verhoeven zou Koppers ‘een kankeroplichter’ hebben genoemd. Manager Karim Erja zou samen met de beveiligers de gordijnen dicht hebben getrokken, waarna ook Erja dreigend zou zijn geweest.

Erja zou hebben gezegd: “Wij zijn nog niet klaar met jou. Weet je hoeveel hoofdpijn jij ons momenteel oplevert?” Verhoeven zou hebben gezegd: “Het ergste vind ik dat je hier bent en je niet gewoon uit jezelf je excuses komt aanbieden aan ons, vuile hond.”

De twee zouden hebben gezegd dat ‘de 7,5 ton ze aan hun reet kon roesten’, maar hebben geëist dat Koppers ‘op zijn knieën zijn excuses aanbood’.

Uiteindelijk zouden Verhoeven en Erja, ook op aandringen van de beveiligers, zijn vertrokken.

Niet aangeraakt

De advocaat van Koppers, Esther Vroegh, bevestigt dat aangifte is gedaan, maar Koppers en zij willen daar verder niet op reageren, behalve met de stelling dat ze ‘alle vertrouwen hebben in het politie-onderzoek’.

Verhoeven zit in het buitenland. Zijn manager Erja spreekt van ‘niet eens een storm in een glas water’.

“Wij en negentien andere schuldeisers zijn gedupeerd, en de rechter heeft het bedrijf failliet verklaard. We zijn het geld kwijt, prima. Voor ons is de kous af, maar het stak Rico dat Koppers, die hij na de rechtszaak niet meer had gezien, smalend lachend rondliep op die pre-opening,” zegt Erja.

“Rico heeft Koppers aangesproken en gezegd dat hij na zijn zakelijke fratsen op zijn minst fatsoenlijk sorry zou kunnen zeggen. Dat hij dan echt een vent zou zijn, in plaats van met een lach op zijn gezicht langs te lopen.”

Verhoeven heeft Koppers volgens zijn manager niet aangeraakt, en evenmin bedreigd. Erja: “Rico was wel geïrriteerd, maar we zijn juist weggegaan omdat Rico niet geïrriteerd met zijn kop op tv wilde – want hij moest de media nog te woord staan. Het verbaast ons dat Koppers kennelijk aangifte heeft gedaan, maar ook weer niet. We hebben van het Wereldmuseum of van de politie nog niets gehoord. Er zijn volop getuigen die kunnen bevestigen wat is gebeurd en wat niet.”

Bron: Het Parool
Tekst: Paul Vugts
Afbeelding: Pexels.com

 

Scrollen