La Vuelta Holanda feest

#Lifeiskool want een geweldige wielerdagen beleefde Nederland NL de afgelopen week. Dat de wielersport leeft als nooit tevoren bleek uit de meer dan 1 miljoen bezoekers aan de La Vuelta Holanda in onder meer Utrecht van de enthousiaste burgemeester Sharon Dijksma, Den Bosch van burgemeester Jack Mikkers en Breda van burgemeester Paul Depla. De organisatie was overal top.

De Bredase ondernemer Aad Ouborg vierde op het wielerfeestje tegelijk met honderd gasten zijn verjaardag. Zijn zoon Tim Ouborg van Princess Traveller had het hoofdkwartier in een wielerparadijs veranderd. Eregast was Jan Janssen die als eerste Nederlander zowel de Tour de France als de Vuelta won. Tot zijn aangename verrassing hing de winnaarstrui uit 1968 bij Aad Ouborg. De gele trui is in bezit van pianist Tonny Eyk die meer dan 400 gele truien in eigendom heeft. Een kostbaar en waardevol bezit want een trui kan zomaar 25.000 Euro opleveren.

Ook advocaat Esther Vroegh gaf een feestje, maar dan een dag eerder in het Land van Altena. Als voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival had zij als gasten oa tv-presentator Frits Barend, pr-man Jan Roeland met zijn bijzondere Mercedes-Maybach Luxury en wielrenner/ploegleider Theo de Rooij. Voor de revalidatie van de Nederlandse kampioene op de weg Amy Pieters die vorig jaar december zwaar ten val kwam werd via de Stichting Sterrenfietsen geld ingezameld. Op een benefiet veiling in november hoopt men in samenwerking met Catawiki veel geld op te halen voor de revalidatie van Amy. Een nobel doel dat hopelijk aanslaat.

=>Via bankrekening NL02RABO0112 8609 74 ten name van Stichting Sterrenfietsen ovv Amy Pieters kunt u ook bijdragen.

La vuelta 2022

Copyright - Willem Kool - LinkedIn

Scrollen