Podcast: De Gifdode

In december 2020 komt de geliefde supermarktondernemer Chris Grinwis plots om het leven. De omstandigheden lijken verdacht. Het OM richt haar pijlen al snel op Chris’ kersverse vriendin Yvon K. Heeft zij Chris Grinwis vergiftigd omdat ze uit was op zijn erfenis? Of is zij juist het slachtoffer van een heksenjacht? Mr. Esther Vroegh staat Yvon K. bij in het proces.

Supermarktbaas Chris Grinwis is een bekend en geliefd persoon in zijn dorp Halsteren. Het hele dorp is geshoqueerd als hij in december 2020 plots komt te overlijden, vlak na de dood van zijn vrouw Mia. Beschuldigende vingers wijzen al snel naar Yvon. Zij verzorgde Mia in haar laatste levensfase en kreeg in die tijd een relatie met Chris. En ze blijkt Chris’ enige erfgename te zijn.

Misdaadverslaggever Hessel de Ree doet kort na Chris’ dood onderzoek in Halsteren. Supermarktbaas Chris Grinwis is een bekend en geliefd persoon in zijn dorp Halsteren. Het hele dorp is geshoqueerd als hij in december 2020 plots komt te overlijden, vlak na de dood van zijn vrouw Mia. Beschuldigende vingers wijzen al snel naar Yvon. Zij verzorgde Mia in haar laatste levensfase en kreeg in die tijd een relatie met Chris. En ze blijkt Chris’ enige erfgename te zijn.

Misdaadverslaggever Hessel de Ree doet kort na Chris’ dood onderzoek in Halsteren. De Gifdode is een podcast van Brabants Dagblad, BN DeStem en het AD. 

Credits: Onderzoek, interviews, script, montage: Renée van Heteren  Onderzoek en interviews: René van der Lee en Hessel de Ree Eindredactie: Daan Hofstee Soundesign en mixage: KLOAQ Audiodesign  Artwork: Mark Reijntjens

Interview met René van der Lee en Renée van Heteren

Klik hier om de podcast te beluisteren

Scrollen