Podcast: mr. Esther Vroegh in gesprek met Vera Koedooder van Koerage

In juli had mr. Esther Vroegh een online gesprek met Vera Koedooder van Koerage. Het gesprek ging onder andere over La Vuelta by Altena, grensoverschrijdend gedrag, de advocatuur in Nederland en de donkere kanten daarvan, het ethische aspect van cliënten wel/niet aannemen als het gaat over zedendelict zaken bij kinderen en het Sterrenfietsteam waar Vera en Esther allebei voor rijden. 

In december 2021 had Vera een Koerage podcast aflevering + kilo Velokoffie + Koerage koerspet (en later ook nog een tree ABLOC® 0% Witbier) beschikbaar gesteld voor de online Katawiki veiling van het Sterrenfietsteam. Daarmee werd weer veel geld opgehaald voor mooie goede doelen. Die kavel van Vera zagen verschillende mensen wel zitten, waaronder Esther Vroegh, ook lid van het Sterrenfietsteam. ;) Ze legde het uiteindelijk nipt af tegen iemand van de organisatie van de Ventoux3. Maar Esther wilde dus graag in de Koerage podcast en de podcast met de winnaar van de veiling ging niet door en heeft nog steeds geen nieuwe datum. Dus zo geschiedde!

Eigenlijk was 4 juni voorzien om samen te gaan zitten na de Theo de Rooij Classic maar dit lukte helaas niet meer qua tijd. Toen werd het uiteindelijk 14 juli middels een online gesprek. Niet optimaal ivm een kleine vertraging in de lijn en de geluidskwaliteit, maar beter iets dan niets!

Zoals altijd was er genoeg te bespreken en werd het een interessant en leuk gesprek met duizendpoot Esther! In het dagelijkse leven is Esther (van 6-11-1974 uit gemeente Zaltbommel) dus Strafrechtadvocaat bij Vroegh Advocatenkantoor, maar ook moeder van een dochter en betrokken bij heel veel verschillende andere activiteiten, organisaties, besturen, enz.

Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen:

  • ‘La Vuelta by Altena’ tijdens ‘La Vuelta Holanda’. Mooie maatschappelijke doeleinden en een Leefstijl akkoord in Brabant met ook Brabant Sport in aanloop -en tijdens de Ronde van Spanje in Nederland komend weekend! Maar zijn dit soort prachtige regionale initiatieven structureel de oplossing?
  • Grensoverschrijdend gedrag met voorbeelden en mogelijke oplossingen, waarbij het dubbelzinnige ‘Recht Voor Zijn Raap’ gezegde om de hoek komt kijken.
  • Advocatuur in Nederland en de donkere kanten daarvan
  • Het ethische aspect van cliënten wel/niet aannemen als het gaat over zedendelict zaken bij kinderen
  • Het Sterrenfietsteam waar Vera en Esther allebei voor rijden
  • Topsporters als inspiratie en middel om in te zetten tegen (drugs) criminaliteit
  • Is Nederland een drugsstaat geworden?
  • Wat had Esther willen doen als ze niet de advocatuur in was gegaan?
  • Mooie levenslessen van Esther. En nog meer!

Luister de gehele podcast via: 

 

vera koedooder postcast in gesprek met mr. vroegh

Copyright: Vera Koedooder - www.koerage.cc

Scrollen